Jornada “Animació i Videojocs” en el marc de la 19a edició del Mecal

El proper dijous 16 de març de 2017 tindrà lloc la jornada “Animació i Videojocs”, organitzada pel Mecal - Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, amb la col·laboració del Mercat Internacional d’Animació 3D Wire i d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya. L’acte se celebrarà a l’Arts Santa Mònica, de 18h a 20h (conferències) i de 20h a 21:30h (networking). 

Els professionals de l’animació i els videojocs trobaran en aquesta jornada un espai de reunió la intenció del qual serà ampliar horitzons i visió a través de les diferents conferències i trobades. Fruit de la col·laboració amb el Mercado Internacional de Animación 3D Wire, en el marc de la jornada s’hi inclouran presentacions de diferents projectes d’animació i videojocs que s’estan desenvolupament en l’actualitat. Més concretament, s’hi podrà veure la presentació de la sèrie d’animació  “Monsters Valley”, de Ciervo Alto; el projecte transmèdia amb suport MEDIA “Mironins” de Cornelius Films, Grupa Smacznego, Peekaboo Animation i Wuji House i els projectes de videojocs “Narita Boy”, de Koba Studio i “Yokai Sword”, de Chloroplast Games.

A més, la jornada oferirà un espai de networking per a professionals del sector i la masterclass “Distribució de continguts i PR en l’era digital”, per Marcin J.Sobczak de This Way Publicity, Polònia.

PROGRAMA DE LA JORNADA

17:30 – 18:00 Recepció dels assistents

18:00 – 18:10 Presentació de la jornada, per part d’Àlex Navarro – Europa Creativa Desk -  MEDIA Catalunya

18:10 – 18:15 Inauguració de les jornades, per part de Roberto Barrueco, director del Mecal, i José Luis Farias, director de 3D Wire

18:15 – 19:00 Masterclass: Distribució de continguts i PR en l’era digital, per Marcin Sobczak, de This Way Publicity (Polònia) (*Aquesta conferència serà en anglès)

19:05 – 20:00 Presentació del projecte de sèrie d’animació ‘Monsters Valley’ de Ciervo Alto, del projecte transmedia 'Mironins' de Cornelius Films, Grupa Smaznego, Peekaboo Animation y Wuji House i dels projectes de videojocs ‘Narita Boy’ de Koba Studio i ‘Yokai Sword’, de Chloroplast Games

20:00 – 21:30 Networking Party. Espai per al networking!

Les inscripcions són tancades!

 EL PONENT

Marcin J. Sobczak és un expert en transmèdia, cinema i en la indústria de la música amb més de 10 any d’experiència. A més, és el CEO de “This Way Publicity”, una agència de comunicació creativa i de producció cinematogràfica. Aquesta empresa és coneguda per a recaptar, en els darrers dos anys, més de 2 milions de $ en crowdfunding i en campanyes de crowdsourcing per a projectes de pel·lícules independents, música i jocs. Un d’aquests projectes és “Urbance”, de Joel Dos Reis Viegas i Sébastien Larroudé. A través de l’ús de la comunicació dinàmica de vendes, “This Way Publicity” ha construït estratègies de comunicació a mida per a projectes i empreses.

 

ELS PROJECTES

– NARITA BOY: Narita Boy no és només un joc, sinó també un experiment i una peça artística i sensorial. L’objectiu és barrejar jocs retro i moderns. L’usuari és Narita Boy, un llegendari heroi digital en una recerca èpica a través de dimensions simultànies. El regne digital està essent atacat i es confia amb l’usuari com a la seva darrera esperança de supervivència.

– Koba Studio: Studio Koba és un estudi de desenvolupament de jocs independent fundat l’any 2016 per Eduardo Fornieles, un artista conceptual, desenvolupador visual i narrador. Studio Koba va néixer per sacsejar el mercat i aportar un aire fresc de creativitat, entreteniment i experiència captivadora, així com una immersió digital metafísica, poètica i filosòfica.

– MIRONINS: Mironins és un projecte d’animació transmèdia protagonitzat per tres gotetes de pintura que s’han escapat dels quadres de Joan Miró per a viure aventures trepidants – i una mica surrealistes – en les quals hauran de posar a prova la seva creativitat. Una embogida aventura multicolor plena d’humor i fantasia en la qual els nens viatjaran literalment a l’interior de l’univers de les Arts per a descobrir les seves fascinants i infinites possibilitats expressives i amb la qual desenvoluparan la seva capacitat per a imaginar.

– Cornelius Films: El setembre de 2009 neix Cornelius Films amb la intenció de crear productes audiovisuals amb un esperit innovador en les línies de producció, tot donant suport a un cinema compromès, personal i proper al seu temps, tant en la forma com en el contingut de les seves històries.

– MONSTERS VALLEY: La Lliga de Yerma és una associació de guerres. La seva fundadora és una bruixa que ha muntat aquest equip pel qual ningú no hi apostaria, format per monstres i humans amb un passat peculiar. Què els uneix? Són uns inadaptats socials. Les seves missions se centraran en la lluita contra éssers malvats que posen en perill l’harmonia de l’aero-Frontera.

– Ciervo Alto Animación: Estudi independent format per a Santi Amézqueta i Héctor Zafra. Especialitzats en animació 2D, treballen per aconseguir un estil distintiu en tots els seus treballs. Han col·laborat en el llargmetratge Psiconautes així com en el desenvolupament visual per a un episodi pilot per a la sèrie Acción!, a més d’haver treballat per a altres marques (Rovio, per a la sèrie Angry Birds Toons).

– YOKAI SWORD: Yokai Sword és un hack and slash 2D en el qual s’ha de controlar un ninja i vèncer onades d’enemics amb l’objectiu d’aconseguir l’espasa llegendària. Cada onada consisteix en sèries de yokais i un cap de la onada. Les onades han estat dissenyades per a crear una experiència de joc satisfactòria. També hi ha un sistema que genera nivells d’habilitats i, per a fer-lo més entretingut, el jugador, si mor, ha de començar de nou.

– Chloroplast Games: És un petit estudi situat a Castelldefels, prop de Barcelona, especialitzat en disseny i desenvolupament de jocs multiplataforma. El seu objectiu és crear experiències de joc completes i totalment originals amb una gran càrrega artística que transcendeix el concepte de videojoc.

1/3/2017

Aquesta jornada està organitzada pel Mecal amb la col·laboració del 3D Wire i d’Europa Creativa Desk – MEDIA Catalunya.

La jornada tindrà lloc el proper dijous 16 de març de 2017, de 18h a 21:30h, a l’Arts Santa Mònica.

Atenció: les places disponibles per assistir a la jornada s'han exhaurit. Disculpem les molèsties.