'MEDIA al Maldà' us convida a la projecció del film amb suport MEDIA 'Vasil'

El proper dijous 22 de desembre, des d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya i en el marc del cicle 'MEDIA al Maldà', us convidem a la projecció de la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA Vasil, d'Avelina Prat, al Cinema Maldà de Barcelona.

El cicle 'MEDIA al Maldà' convida el públic, gràcies al suport d'Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya, l'últim dijous de cada mes, a la projecció d’una pel·lícula europea amb suport d’Europa Creativa MEDIA al Cinema Maldà de Barcelona, que forma part de la xarxa de sales de cinemes Europa Cinemas, que compta també amb el suport d'Europa Creativa MEDIA.

La propera sessió, per evitar coincidir amb les festes nadalenques, es durà a terme el proper dijous 22 desembre a les 20.30h, amb la projecció de la pel·lícula amb suport d'Europa Creativa MEDIA Vasil, òpera prima d'Avelina Prat.

Comptarem amb la presència de la productora de la pel·lícula, Distinto Films, que presentarà el film abans de la projecció.

Sinopsi

Un arquitecte jubilat accepta que un immigrant búlgar dormi al seu sofà per una temporada. És un sense-sostre, però és un número 1 jugant al bridge i als escacs.Estrena mundial a la secció Competition del Festival de classe A de Varsòvia

Vasil és una coproducció entre Distinto Films i l'empresa búlgara Activist38, que compta amb el suport d'Europa Creativa MEDIA al Desenvolupament de Continguts (en la modalitat Slate Funding). A més de l'ajut de MEDIA, el film compta també amb el suport de l'ICEC - Institut Català de les Industries Culturals, de l'ICAA i de l'IVC - Institut Valencià de CulturaTelevisió de Catalunya i TVE hi participen també amb l'adquisició de drets. 

El guió està inspirat en l'experiència personal de la directora, que debuta amb aquesta pel·lícula en el llargmetratge de ficció. 

La pel·lícula està protagonitzada pel búlgar Ivan Barnev, els espanyols Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Susi Sánchez i la britànica Sue Flack.

Estrenada mundialment al Festival Internacional de Varsòvia i presentada posteriorment a la Seminci en competició oficial, on els dos actors protagonistes (el búlgar Ivan Barnev i Karra Elejalde) van rebre el Premi a Millor Actor ex aequo, la pel·lícula compta amb dues nominacions als Premis Feroz 2023: Millor pel·lícula de comèdia i Millor actor protagonista d'una pel·lícula (Karra Elejalde). 

L'objectiu del cicle 'MEDIA al Maldà' és promoure el cinema europeu i de qualitat entre l’audiència i difondre la labor del Programa Europa Creativa MEDIA pel que fa al suport de l’audiovisual europeu

La iniciativa pretén contribuir a la promoció, la circulació i la visibilitat de les pel·lícules europees, tot fomentant també el desenvolupament del públic, per tal que descobreixi i valori el cinema independent europeu en pantalla gran i fora de les plataformes.

L’activitat pretén també reforçar i promocionar la gran tasca social i cultural que duu a terme el Cinema Maldà, al cor de Barcelona, i l’únic que perdura al barri de Ciutat Vella. El Maldà, que va celebrar el 75è aniversari el 2021, és un cinema ‘diferent’, que conserva l'essència d'aquells entranyables cinemes de barri, i que lluita cada dia amb propostes creatives i innovadores per convocar el públic a les sales i crear comunitat. Un cinema que defuig de les estrenes més comercials i aposta per una programació de qualitat.

 

2/12/2022

Europa Creativa Desk - MEDIA Catalunya us convida* a la projecció del film amb suport MEDIA 'Vasil', d'Avelina Prat, al Cinema Maldà

Dijous 22 de desembre de 2022, 20.30h

Cinema Maldà (Carrer del Pi, 5. Barcelona)

*Entrada lliure fins a completar aforament