Torna la European Cinema Night!!

Europa Creativa MEDIA i Europa Cinemas organitzen la sisena edició de la European Cinema Night, un esdeveniment divulgatiu únic amb l’objectiu d’acostar Europa als ciutadans i alhora celebrar junts la riquesa de la cultura cinematogràfica europea. La 'Nit del Cinema Europeu - Compartint històries que estimem' oferirà projeccions gratuïtes de pel·lícules amb suport MEDIA arreu d'Europa entre el 4 i el 8 de desembre de 2023. 

Sis anys després del llançament de la iniciativa, Europa Creativa MEDIA, el programa de la UE de suport al sector audiovisual europeu, i la xarxa de sales de cinema Europa Cinemas s'associen per presentar la "Nit Europea del Cinema: Compartint històries que ens agraden".

Aquesta iniciativa pretén apropar Europa als seus ciutadans celebrant la riquesa i la diversitat de la cultura cinematogràfica europea mitjançant projeccions gratuïtes arreu del continent.

En aquesta edició participaran 85 cinemes de la xarxa d'Europa Cinemas. Cada cinema ha seleccionat una pel·lícula europea en funció dels interessos del seu públic, per oferir una experiència cinematogràfica a mida. Aquesta edició continua amb la novetat introduïda l'any passat, que és la possibilitat que els cinemes seleccionin pel·lícules familiars per atreure el públic jove a la iniciativa, així com pel·lícules clàssiques per connectar els ciutadans amb el nostre patrimoni cultural cinematogràfic compartit.

Per proposar una experiència àmplia més enllà de les projeccions, la majoria de cinemes organitzaran activitats complementàries com ara presentacions, sessions de preguntes i respostes amb directors/es, actors i actrius o altres membres de l'equip de filmació i debats atractius. Aquestes activitats tenen com a objectiu oferir al públic l'oportunitat de parlar de les pel·lícules amb altres entusiastes.

El Cinema Rambla de l'Art de Cambrils (Tarragona) participarà en aquesta sisena edició de la European Cinema Night, amb la projecció gratuïta de la pel·lícula francesa 'Anatomía de una caída', de Justine Triet, que compta amb suport MEDIA a la Distribució. La sessió es durà a terme el dilluns 4 de desembre a les 19:30h, i es complementarà amb una xerrada posterior amb la periodista Fàtima Llambrich. Us hi podeu inscriure des de l'enllaç següent

Els Cinemes Girona de Barcelona també hi participaran amb la projecció de la mateixa pel·lícula 'Anatomía de una caída', el mateix dilluns 4 de desembre a les 19h, i posteriorment es durà a terme una xerrada amb la cineasta Celia Rico i el periodista de cinema Pere Vall, que debatran amb el públic sobre la pel·lícula. Podeu reservar la vostra entrada gratuïta des de l'enllaç següent

Pel que fa a la resta de l'Estat espanyol, el Cinema Van Golem Arlanzón de Burgos projectarà el film 'Fallen Leaves', d'Aki Kaurismäki (suport MEDIA a la distribución) el proper 4 de desembre de 2023. L'horari està pendent de confirmació. I el Cinema Paz de Madrid ampliarà informació els propers dies sobre el film europeu i l'horari amb el que comptaran. 

Podeu informar-vos de totes les projeccions al mapa disponible a l'enllaç següent, que s'anirà actualitzant regularment a mesura que els cinemes confirmin la seva participació.

La Nit Europea del Cinema continua creixent...

Aquesta iniciativa arribarà a més de 10.000 espectadors de nombroses ciutats d'Europa, tot connectant el públic al voltant d'una identitat europea compartida basada en la diversitat. Aquesta iniciativa ha crescut considerablement al llarg dels anys.

La primera edició del 2018 va comptar amb 34 cinemes participants; la participació va créixer fins a 54 el 2019 i va augmentar fins a 67 el 2020 i va implicar no menys de 71 sales el 2021. El 2022, 75 cinemes van participar a la iniciativa. Enguany, la xifra puja a 85.

Més informació

17/11/2023

La sisena edició de la European Cinema Night, una iniciativa d'Europa Creativa MEDIA i Europa Cinemas, es durà a terme entre el 4 i el 8 de desembre de 2023 a més de 85 ciutats d’Europa i arribarà a més de 10.000 persones.