Notícies

Obert el termini d’inscripcions per a l’Atelier Ludwigsburg-Paris 2024

20/02/2024

El programa de formació contínua Atelier Ludwigsburg-Paris, que compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA, s’adreça a productors/es i distribuïdors/es cinematogràfics/ques emergents, recent graduats/des en un camp semblant. La data límit per inscriure-s’hi és el 31 de maig de 2024. 

El programa Atelier Ludwigsburg-Paris seleccionarà un equip d’un màxim de 18 persones d’una mitjana de vuit nacions. Tots hi realitzen la formació a diferents llocs: la Filmakademie Baden-Württemberg de Ludwigsburg, La Fémis de París i la National Film and Television School de Londres.

L’any es divideix en fases presencials i de treball pràctic. Aquest darrer inclou excursions a canals de televisió, visites a festivals de cinema i una estada de pràctiques d’un mes en distribució o vendes internacionals. Al final de l’any de formació, els participants produiran el seu propi curtmetratge, que començaran a planificar des de l’inici del curs a l’Atelier Ludwigsburg-Paris.

Calendari del programa:

Treball a classe, excursió a Estrasburg (França) i inici de desenvolupament d’un projecte de curtmetratge.

Treball a classe, visita al Festival du Court-Métrage de Clermont-Ferrand, França.

Treball a classe.

Treball a classe i excursió a Series Mania, a Lille.

Treball a classe i assitència al Festival de Cannes com a visitant acreditat/da.

Producció del curtmetratge final.

Treball a classe – fase teòrica:

A les fases de treball a classe s’aprofundiran els coneixements dels participants sobre les diferents àrees de la indústria cinematogràfica. Això significa assistir a seminaris i tallers, tot ampliant les habilitats i experiència amb l’ajuda de casos d’estudi.

Seminaris:

Durant l’estada a Ludwigsburg, París i Londres, els i les participants assistiran a seminaris a les respectives escoles de cinema. Professionals seleccionats de la indústria cinematogràfica faran classes i compartiran la seva experiència en molts camps diferents. El pla d’estudis inclou desenvolupament de guions, elaboració de pressupostos, finançament, dret contractual, planificació de rodatge, rodatge in situ, promoció, distribució i vendes internacionals.

Tallers de treball:

Un altre component important de l’any de formació són els tallers especialitzats a les diferents seus de l’Atelier. Per exemple, durant la Berlinale s’oferiran tallers de diversos dies de durada sobre el negoci cinematogràfic nord-americà. Sota la guia de professionals dels Estats Units, s’aprendrà sobre les diferències fonamentals amb el mercat cinematogràfic nord-americà. L’objectiu és ampliar els horitzons i mirar la indústria cinematogràfica a Europa amb nous ulls.

Casos d’estudi:

És important examinar més de prop les bones pràctiques. Per tant, els i les participants s’enfrontaran constantment a casos d’estudi que hauran d’analitzar. Per exemple, les dues setmanes a Londres inclouran una iniciació als problemes de la vida real que es troben al sistema de producció britànic.

Alternant teoria i pràctica:

A més del treball a l’aula descrit anteriorment, s’ampliarà constantment la ment dels i les participants a través de la pràctica. Les diferents destinacions ofereixen les seves oportunitats especials per viure experiències de primera mà.

Excursions:

A Ludwigsburg participaran en una excursió de diversos dies a Estrasburg (França). Allà coneixeran més de prop les rutines de producció quotidianes a ARTE i també coneixeran el treball de promoció del cinema europeu a Eurimages.

Visites a festivals de cinema:

Durant la sessió a París assistiran al festival de curtmetratges de Clermont-Ferrand i al Festival de Cannes. Al febrer està prevista una visita a la Berlinale i al març coneixeran el festival Series Mania de Lille. Als festivals de cinema podran assistir a totes les projeccions com a visitant professional acreditat/da. Podran fer una ullada entre bastidors al mercat cinematogràfic i gaudir dels nombrosos esdeveniments i visites guiades paral·leles. Durant les diverses visites, augmentaran constantment els coneixements sobre l’organització, les ofertes i el potencial d’un festival de primer nivell.

Pràctiques:

A l’abril es reserven fins a set setmanes per fer pràctiques en una empresa de distribució cinematogràfica europea o en una empresa de vendes internacionals. En el dia a dia dels negocis, aprendran a fer front a diferents desafiaments i a assolir objectius. Posteriorment podran aplicar els nous coneixements a un estudi escrit sobre el tema de la distribució.

Producció del curtmetratge final:

A més de tota la teoria i planificació pràctica, la producció d’un curtmetratge és fonamental per al curs. Per això hauran de pensar en aquest projecte des del començament. Els primers passos seran a l’octubre. Després, de mica en mica, aniran incorporant contínuament els nous coneixements al projecte del curtmetratge, fins que el producte final estigui disponible al final de l’any de formació.

Com presentar-s’hi:

Qui pot participar a Atelier Ludwigsburg-Paris?

L’any de formació continuada s’adreça a productors/es i distribuïdors/es emergents de fins a 30 anys. Ofereix una formació profunda amb un enfocament europeu. Si et vas graduar d’una universitat de cinema o un altre curs rellevant i has adquirit alguna experiència professional a la indústria cinematogràfica, l’organització espera la teva sol·licitud. Si la vostra sol·licitud és ben rebuda, sereu convidats a Ludwigsburg per a un examen d’ingrés a finals de juny de 2024.

Sol·licitants d’arreu del món:

A més dels candidats europeus, també poden optar a un any de formació candidats internacionals a Ludwigsburg-París.

El programa 2024/2025 també és obert a sol·licitants que no procedeixin de països membres del programa Europa Creativa MEDIA. Això també brinda als principiants no europeus l’oportunitat d’adquirir o desenvolupar les seves habilitats per a una carrera a la indústria cinematogràfica europea.

Habilitats lingüístiques necessàries:

Per sisena vegada, aquest any també es poden postular candidats de parla anglesa, fins i tot si no parlen francès ni alemany. Tot i això, se’ls exigirà que realitzin cursos preparatoris d’idiomes en aquests idiomes. A més, l’Atelier ofereix cursos complementaris d’alemany i de francès. Durant les dues primeres sessions a Ludwigsburg i París, l’ensenyament d’alguns mòduls es realitzarà en anglès o s’interpretarà simultàniament (de l’alemany a l’anglès o del francès a l’anglès).

Tarifa de participació:

El preu del curs el 2023/2024 va ser de 1.500 euros, més les despeses d’allotjament a Ludwigsburg, París i Londres (2.900 euros) (subjecte a canvis a l’any de curs 2024/2025). L’Atelier organitzarà i cobrirà les despeses d’allotjament per a excursions i festivals. També organitzarà i subvencionarà l’allotjament a Ludwigsburg/Stuttgart, París i Londres a prorrata (inclòs a 2.900 euros).

La taxa del curs i la participació en els costos d’allotjament han de pagar abans de començar el programa a l’acadèmia de cinema.

És possible sol·licitar una beca per a candidats que hagin estat seleccionats al costat alemany; se’ls enviarà més informació després de rebre la notificació d’acceptació per part de Filmakademie.

Data límit (programa 2024/2025): 31 de maig de 2024.

Documents de sol·licitud necessaris:

Envieu la vostra sol·licitud per correu electrònic a la coordinadora del programa Dorothee Martin (info-atelier@filmakademie.de). Envieu només un fitxer PDF que no ha d’excedir els 3 MB. Es requereixen els següents documents en anglès o alemany:

On s’envia la sol·licitud?

Els candidats han d’enviar les seves sol·licituds a la Filmakademie Baden-Württemberg a Ludwigsburg. Si no us accepten la primera vegada, podeu tornar a sol·licitar una altra vegada una plaça a l’Atelier Ludwigsburg-Paris.

Les entrevistes es faran per al costat alemany a finals de juny de 2024 i per al costat francès a finals de juny/principis de juliol de 2024.

Més informació.

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

12/07/2024
Berlinale Co-Production Market 2025 anuncia les properes convocatòries de projectes de llargs de ficció i sèries de TV
La 22a edició del Berlinale Co-Production Market del European Film Market es durà a terme, un any més, en paral·lel al Festival Internacional de Cinema de Berlín del 15 al 19 de febrer de 2025.
12/07/2024
AGORA Film Market obrirà la convocatòria properament
El proper 22 de juliol AGORA Film Market, que es durà a terme de l'1 de novembre al 31 de desembre de 2024, obrirà la convocatòria. Es tracta d'una iniciativa amb suport d'Europa Creativa MEDIA en què cada any participen més de 200 pel·lícules.
11/07/2024
Comença el rodatge de la sèrie amb suport MEDIA ‘Pubertat’, de Leticia Dolera
S'ha iniciat el rodatge de la sèrie de ficció amb suport MEDIA 'Pubertat', dirigida, escrita i interpretada per Leticia Dolera.
11/07/2024
MediaTech SPRINT 2024 selecciona les 4 empreses participants amb reptes comercials i cerca cocreadors
La 6a edició de MediaTech SPRINT, taller d’innovació d’un dia que es durà a terme dimarts 24 de setembre a Potsdam-Babelsberg, ha seleccionat les quatre empreses que hi participaran com a propietaris de reptes i cerca cocreadors.
11/07/2024
Nova línia d’Eurimages de suport al màrqueting cinematogràfic i al desenvolupament del públic
Durant el segon semestre de 2024, Eurimages llança una nova línia de màrqueting cinematogràfic i suport al desenvolupament del públic.
10/07/2024
European Film Promotion obre la convocatòria Film Sales Support per al Fantastic Fest 2024
European Film Promotion ha obert la convocatòria de Film Sales Support (FSS) per a la promoció digital i física de pel·lícules europees recents presents al Fantastic Fest a Austin, Texas (20 al 24 de setembre de 2024).
10/07/2024
International Classic Film Market obre la convocatòria
La 12a edició de l'International Classic Film Market de Lumière Festival, que es durà a terme del 15 al 18 d'octubre de 2024 a Lió (França) amb el suport d'Europa Creativa MEDIA, ha obert la convocatòria.
09/07/2024
European Work in Progress Cologne 2024 obre la convocatòria de projectes
Els productors/es de llargmetratges europeus (ficció, documentals, animació) en producció o postproducció estan convidats a presentar els seus projectes a European Work in Progress Cologne (EWIP).
08/07/2024
L’Acadèmia del Cinema Català obre les inscripcions dels XVII Premis Gaudí
L’Acadèmia del Cinema Català ha obert les inscripcions per a participar als XVII Premis Gaudí fins al dilluns 16 de setembre a les 14h.
05/07/2024
El film amb suport MEDIA ‘Upon Entry’ guanya l’11è Premi Pepón Coromina
L’Acadèmia del Cinema Català ha atorgat l’XI Premi Pepón Coromina al film amb suport MEDIA 'Upon Entry', de Juan Sebastián Vásquez i Alejandro Rojas.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...