Notícies

Publicada la nova convocatòria European Slate Development 2024

27/09/2023

S’ha publicat la nova convocatòria Europa Creativa MEDIA European Slate Development (CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE), la data límit de presentació de sol·licituds de la qual és el 13 de desembre de 2023 a les 17h.

L’objectiu del suport al desenvolupament de l’Slate europeu és fomentar la competitivitat de les empreses europees de producció independent i augmentar el seu pes econòmic al mercat. L’objectiu també és augmentar la capacitat dels productors audiovisuals per desenvolupar projectes amb potencial per circular per Europa i més enllà, i facilitar la coproducció europea i internacional.

El suport també proporcionarà un punt d’entrada per a talents emergents, que els donarà l’oportunitat de dirigir un curtmetratge amb el suport de la sòlida base proporcionada per empreses experimentades.

Està previst que el sistema d’enviament de sol·licituds s’obri el proper 3 d’octubre. 

IMPORTANT

Els sol·licitants no poden presentar més d’una sol·licituds en aquesta convocatòria. Els sol·licitants que hagin rebut una subvenció per a la convocatòria de l’any anterior per al desenvolupament d’un Slate Europeu (CREA-MEDIA-2023-DEVSLATE) o per al desenvolupament de mini Slate europeu (CREA-MEDIA2023-DEVMINISLATE) no poden presentar cap sol·licitud per a aquesta convocatòria.

Europa Creativa MEDIA publica convocatòries anuals de codesenvolupament europeu, desenvolupament de slate europeu, desenvolupament de mini slate europeu i desenvolupament de videojocs i contingut immersiu. Una mateixa obra audiovisual no es pot presentar a més d’una convocatòria.

Descripció de les activitats a finançar

Es donarà suport a les productores europees independents que puguin desenvolupar un paquet de 3 a 5 obres audiovisuals (ficció, animació, documental creatiu). Això hauria de permetre a les empreses productores reduir els riscos i augmentar la seva capacitat per atraure i retenir talents.

El desenvolupament de l’Slate europeu donarà suport al desenvolupament d’un mínim de 3 i un màxim de 5 obres per a l’explotació comercial destinades a l’estrena cinematogràfica, la difusió televisiva o l’explotació comercial en plataformes digitals o en un entorn multiplataforma en les categories següents: animació, documental creatiu o ficció. Els sol·licitants poden afegir un curtmetratge de talent emergent al seu paquet (opcional).

L’objectiu és dotar de fons a les productores audiovisuals per desenvolupar treballs d’alt valor creatiu i diversitat cultural i un ampli potencial d’explotació transfronterera. S’anima a les empreses a desenvolupar estratègies de màrqueting i distribució des de l’inici de la fase de desenvolupament, millorant així el potencial per arribar al públic als àmbits europeu i internacional.

També es persegueix més cooperació, inclòs el codesenvolupament, entre operadors de diferents països que participen en l’eix MEDIA, així com reforçar la competitivitat de les productores audiovisuals europees consolidant la seva capacitat d’inversió en la fase de desenvolupament i ampliant les activitats de les empreses i la seva innovació. capacitat per explorar nous camps i mercats.

Es prestarà especial atenció a les sol·licituds que presentin estratègies adequades per garantir una indústria més sostenible i més respectuosa amb el medi ambient i per garantir l’equilibri de gènere, la inclusió, la diversitat i la representativitat.

Sol·licitants elegibles:

Empresa europea i independent de producció audiovisual que pugui demostrar haver produït dues obres prèvies de mínim 24 minuts (excepte realitat virtual) des de 2017 que s’hagin estrenat comercialment (sala de cinema) o emès (televisió, plataforma digital) en almenys tres països diferents al del sol·licitant abans de la data límit de presentació de la sol·licitud. En el cas d’emissió en línia, es requereixen tres canals diferents.

Les projeccions durant els festivals no s’accepten com a distribució comercial.

Pel que fa a la producció d’aquestes obres prèvies elegibles el sol·licitant haurà de demostrar el següent:

– Que va ser l’única empresa de producció; o

– Que va ser, en el cas d’una coproducció amb una altra empresa productora, el coproductor majoritari en el pla de finançament o el productor delegat; o

– Que el seu director general o un dels seus accionistes aparegui en els crèdits d’una obra anterior com a productor o com a productor delegat.

Els sol·licitants han de proporcionar la informació sol·licitada sobre les obres anteriors elegibles a l’apartat dedicat de la sol·licitud. En cas que una o ambdues obres anteriors de la sol·licitud no compleixin els criteris d’elegibilitat, la sol·licitud serà inelegible, encara que el sol·licitant pugui proporcionar informació sobre altres treballs anteriors que compleixin els criteris d’elegibilitat.

Projectes elegibles:

Els sol·licitants han de presentar un Slate que inclogui un mínim de 3 i un màxim de 5 obres elegibles.
Només són subvencionables les activitats de desenvolupament de les obres següents:

Els treballs dissenyats per ser una sèrie amb una estratègia conjunta de distribució i màrqueting s’han de presentar com a sèrie. Els episodis individuals d’una sèrie no es poden dividir en sol·licituds separades i no es poden presentar com a treballs separats dins de la mateixa sol·licitud.

El primer dia de rodatge principal (o equivalent) s’ha de programar almenys 10 mesos després del dia de la data límit de presentació de sol·licituds.

En cas que s’afegeixi un curtmetratge al paquet, les activitats de desenvolupament i producció del curtmetratge podran optar al cofinançament si:

1) el curtmetratge té una durada màxima de 20 minuts i serveix de suport als nous talents.

2) el seu rodatge ha de començar un dia després de la data límit de la convocatòria.

Durada:

Normalment, els projectes no haurien de superar els 36 mesos (són possibles pròrrogues, si es justifiquen adequadament i mitjançant una modificació).

Calendari indicatiu d’avaluació i acord de subvenció:

Publicació de la convocatòria: 26 de setembre de 2023

Obertura de la convocatòria: 3 d’octubre de 2023

Data límit de presentació de sol·licituds: 13 de desembre de 2023, 17:00 (hora de Brussel·les)

Període d’avaluació: gener – abril de 2024

Informació als sol·licitants: juny de 2024

Signatura del conveni de subvenció: setembre de 2024

Plantilles de sol·licitud, guies i models de convenis de subvenció (MGA):

Standard proposal template
Call document
Guide for applicants
Mono/Multi-beneficiary Model Grant Agreement

       Standard annexes templates:

COMPARTIR

MÉS NOTÍCIES

21/06/2024
EAVE obre la convocatòria d’ATF x TTB Animation Lab & Pitch 2024 
El programa líder de coproduccions entre Europa i Àsia EAVE Ties That Bind d'EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs renova l'associació amb el mercat principal de continguts d'entreteniment asiàtic Asia TV Forum & Market (ATF) i anuncia la convocatòria oberta del segon laboratori adaptat específicament a les necessitats de la indústria de l'animació.
20/06/2024
TorinoFilmLab obre la convocatòria de TFL Itàlia – Boost IT Lab 2024
TorinoFilmLab té oberta la convocatòria de TFL Italia - Boost IT Lab fins al 5 de setembre de 2024.
19/06/2024
EAVE obre la convocatòria del taller de coproducció Àsia-Europa Ties That Bind
EAVE - European Audiovisual Entrepreneurs ha obert la convocatòria de la 16a edició de Ties That Bind (Asia - Europe Co-Production Workshop), amb la col·laboració de TAICAA - Taiwan Creative Content Agency i el suport d'Europa Creativa MEDIA. La data límit per presentar-s'hi és el proper 23 de juliol.
19/06/2024
La 9a edició de l’European Arthouse Cinema Day se celebrarà el 17 de novembre de 2024
La novena edició de l'European Arthouse Cinema Day es durà a terme el 17 de novembre de 2024, organitzada per CICAE – Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai en associació amb la xarxa Europa Cinemas i el cofinançament d’Europa Creativa MEDIA.
18/06/2024
Presenta el teu projecte de sèrie de ficció al TV Beats Co-Financing Market 2024  
El mercat de sèries de ficció TV Beats Co-Financing Market 2024 es durà a terme del 18 al 19 de novembre de 2024, organitzat per l'Industry@Tallin & Baltic Event, que tindrà lloc 18 al 22 de novembre de 2024, en el marc del prestigiós Tallin Black Nights Film Festival.
18/06/2024
Participa al European Film Challenge i guanya un viatge al Festival de San Sebastián 2024
La iniciativa European Film Challenge de The Film Agency, que compta amb el suport d’Europa Creativa MEDIA, presenta el seu nou repte EFCxSSIFF: veure 10 pel·lícules europees en 10 setmanes (del 12 de juny al 21 d'agost) per aconseguir un viatge al Festival de San Sebastián 2024, que es durà a terme del 20 al 28 de setembre de 2024. Hi haurà un premi i un/a guanyador/a.
18/06/2024
Sessió informativa sobre el programa Series’ Women 2024-2025
Erich Pommer Institut organitza una sessió informativa en línia sobre el programa de formació Series' Women 2024-2025, que es durà a terme el proper 25 de juny a les 19h.
18/06/2024
Presència de films MEDIA al Festival Karlovy Vary 2024
La 58a edició del Festival Internacional de Cinema de Karlovy Vary es durà a terme del 28 de juny al 6 de juliol de 2024. Entre les pel·lícules programades figuren diversos films amb suport d'Europa Creativa MEDIA.
17/06/2024
Series Mania Institute obre les inscripcions del programa Pitch Your Series 2024
Series Mania Institute ha obert les inscripcions del programa de formació Pitch your series fins al 2 d'octubre de 2024.
17/06/2024
La xarxa europea EEN ofereix oportunitats de consorci i esdeveniments d’interès per al sector de les indústries culturals i creatives
La xarxa europea Enterprise Europe Network (EEN) ofereix diverses oportunitats de consorci i esdeveniments d’interès per als sectors dels videojocs, audiovisual i cultural.

Content

European Slate Development
(CREA-MEDIA-2024-DEVSLATE)

Termini: 13/des/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Fostering European media talents and skills
(CREA-MEDIA-2022-TRAINING)

Termini: 04/mai/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Altres

Music Moves Europe
(CREA-CULT-2022-MME)

Termini: 12/gen/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

TV and online content
(CREA-MEDIA-2024-TVONLINE)

1r Termini: 07/des/2023
2n Termini: 14/05/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European Co-development
(CREA-MEDIA-2024-CODEV)

Termini: 06/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

European mini-slate development
(CREA-MEDIA-2024-DEVMINISLATE)

Termini: 10/set/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Content

Video Games and Immersive content development
(CREA-MEDIA-2024-DEVVGIM)

Termini: 24/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Distribution
(CREA-MEDIA-2024-FILMDIST)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

European Film Sales
(CREA-MEDIA-2024-FILMSALES)

Termini: 20/jun/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Innovative tools and business models
(CREA-MEDIA-2024-INNOVBUSMOD)

Termini: 25/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

Markets & Networking
(CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

Termini: 18/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Business

MEDIA 360°
(CREA-MEDIA-2022-MEDIA360)

Termini: 12/abr/2022

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Films on the Move
(CREA-MEDIA-2024-FILMOVE)

1r Termini: 14/mar/2024
2n Termini: 18/07/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

European VOD Networks and Operators
(CREA-MEDIA-2024-VODNET)

Termini: 09/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Festivals
(CREA-MEDIA-2024-FESTNET)

Termini: 11/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Networks of European Cinemas
(CREA-MEDIA-2024-CINNET)

Termini: 16/jul/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Audience

Audience Development and Film Education
(CREA-MEDIA-2023-AUDFILMEDU)

Termini: 30/mar/2023

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

Innovation Lab
(CREA-CROSS-2024-INNOVLAB)

Termini: 25/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Media literacy
(CREA-CROSS-2024-MEDIALITERACY)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Collaborations
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-COLLABORATIONS)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cross-Sectorial

NEWS - Journalism Partnerships – Pluralism
(CREA-CROSS-2024-JOURPART-PLURALISM)

Termini: 14/feb/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a petita escala
(CREA-CULT-2024-COOP-1)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Projectes de Cooperació Europea a Escala Mitjana
(CREA-CULT-2024-COOP-2)

Termini: 23/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Plataformes europees per a la promoció d’artistes emergents
(CREA-CULT-2024-PLAT)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Xarxes europees d’organitzacions culturals i creatives
(CREA-CULT-2024-NET)

Termini: 07/mar/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Entitats Culturals Paneuropees
(CREA-CULT-2024-PECE)

Termini: 31/gen/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...

Cultura

Circulació d’obres literàries europees
(CREA-CULT-2024-LIT)

Termini: 16/abr/2024

No hi ha convocatories d'aquesta categoria...