El film MEDIA 'Alcarràs', de Carla Simon, seleccionat als Oscars 2023

El film amb suport d'Europa Creativa MEDIA 'Alcarràs', de Carla Simón, ha estat escollit per l'Acadèmia de Cinema per representar Espanya a la categoria de l'Oscar a la millor pel·lícula internacional a la 95a edició dels premis de Hollywood, que se celebrarà a Los Angeles el 12 de març de 2023.

La pel·lícula, que ja va guanyar l'Ós d'Or a la millor pel·lícula a la 72a edició de la Berlinale, s'ha imposat a les altres dues precandidates, 'As bestas', de Rodrigo Sorogoyen, també amb suport d'Europa Creativa MEDIA, i 'Cinco lobitos', d'Alauda Ruiz de Azúa.

Alcarràs, el segon llargmetratge de Carla Simón després de l'èxit de la seva òpera opera prima Estiu 1993, que també compta amb suport de MEDIA, és una producció d'Avalon P.C., Elastica Films, Vilaüt Films i Alcarràs AIE, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia).

La primera pel·lícula de Carla Simón, Estiu 1993, ja va ser escollida el 2018 per l'Acadèmia Espanyola per lluitar pels Oscars, encara que finalment quedaria fora de la carrera per entrar entre les nominades.

Alcarràs també està preseleccionada pels European Film Awards, els premis de l'Acadèmia del Cinema Europeu (European Film Academy).

Caldrà esperar fins al proper 21 de desembre de 2022, data en què es desvetllarà la shortlist dels Oscars, per conèixer si la pel·lícula continua la seva carrera per aconseguir l'estatueta a la Millor Pel·lícula Internacional a la cerimònia dels Oscars, que tindrà lloc el 12 de març de 2023.

13/9/2022

La 95a edició dels premis Oscars se celebrarà a Los Angeles el 12 de març de 2023.

Notícia relacionada: El film MEDIA 'Alcarràs', de Carla Simón, guanya l'Ós d'Or a la Berlinale 2022