Nova edició en línia del European Film Fòrum de MEDIA a Tallin

El proper 23 de novembre de 2020, de 15h a 18h, en el marc de la secció d'indústria del Tallin Black Nights Film Festival se celebrarà una nova edició en línia del European Film Forum, que organitza Europa Creativa MEDIA, i que portarà per títol'El nou manual d'estratègies: resiliència, previsió i transformació'.

L'any 2020 està sent com cap altre per a la indústria cinematogràfica europea i global. Un xoc explosiu, sense precedents en la seva amplitud i impacte, no només ha afectat tota la cadena de valor de cinema sinó que ha posat en primer pla els desafiaments més importants que aquest mitjà i la seva indústria s'han enfrontat des del seu naixement (qualsevol que sigui l'angle que s'adopti).

La indústria europea independent ha estat potser la més castigada amb la cancel·lació de molts dels festivals importants -a excepció d'uns pocs-, amb les produccions suspeses o ajornades, amb la cadena de distribució experimentant canvis per la complexa situació de les sales de cinema i amb les audiències bregant davant dels diferents tancaments o confinaments experimentats.

No obstant això, des d'una perspectiva global, aquest 2020 ha estat paradoxalment potser un dels millors pel que fa al consum de contingut audiovisual (increments de fins al 79% en les hores de visionat per streaming).

La pandèmia derivada del Coronavirus ha accelerat processos de transformació que venien donant-se en els últims temps. Per tant, el manual d'estratègies per a una nova normalitat és aquí. La pregunta és com definir les oportunitats, les estratègies i les millors pràctiques transformant ràpidament amb previsió i resiliència abans que sigui massa tard.

Com a plataforma de debat per a la indústria cinematogràfica europea, l'European Film Forum torna a Tallin (Estònia) en una cimera virtual i híbrida de mig dia composta per converses, casos d'estudi i exhibicions dels temes més urgents per al sector.

Els temes centrals seran:

 • Redefinir les finestres i els drets: la cadena de valor de l'exhibició i la distribució cinematogràfica europea 2.0
 • Arribar a l'audiència durant un confinament. Una anàlisi profunda de les millors pràctiques de VoD, de streaming en directe, de 'Watch Parties' o de distribució alternativa.
 • Reimaginar els festivals de cinema durant el confinament: com s'han adaptat, fracassat o tingut èxit. Definir el paper futur dels festivals en l'àmbit europeu i més enllà.
 • Fronteres europees: el model públic-privat i la infraestructura europea de drets d'autor com a exemple de futur catalitzador europeu.

Programa preliminar:

 • 15:00-15:10: Obertura. La indústria europea VS la Covid-19. Resiliència, alternatives i oportunitats.
 • 15:10-16:20: Discurs d'obertura per representant de la Comissió Europea.
 • 15:20-15:35: El cinema europeu i la indústria del contingut VS el món durant la pandèmia.
 • 15:35-16:10: És el digital el nou theatrical? Explorant la nova cadena de valor independent durant la transformació.
 • 16:10-16:25: Com arribar a la teva audiència durant el confinament? El manual d'estratègies de màrqueting digital per a pel·lícules europees.
 • 16:25-17:00: Reimaginant els festivals de cinema europeu i els mercats d'indústria. Crisi o noves perspectives?
 • 17:00-17:15: Com reiniciar de manera reeixida i segura la producció de cinema europeu?
 • 17:15-17:30: Fronteres europees futures: Les oportunitats per a les infraestructures futures de cinema europeu i per a la indústria de continguts.
 • 17:30-17:50: Xerrada de tancament. Lideratge per a la resiliència, la previsió i la transformació.

Més informació

Aquesta edició del European Film Forum es podrà veure en directe des de l'enllaç següent.

13/11/2020

Visionat des de l'enllaç següent el 23 de noviembre de 2020 de 15h a 18h.